Consumenten hebben sommige informatie altijd nodig. De wet verplicht ondernemingen om die informatie dan ook op een correcte manier te delen.
Hier zijn verschillende wetten en regels over. Die regels worden opgenomen in het boek WER: "Wetboek van Economisch Recht" in het hoofdstuk "Marktpraktijken en consumentenbescherming". We beginnen met wat wellicht dé belangrijkste factor is voor de consumenten: de prijs.

1. De juiste prijs (aanduiding)
Er zijn verschillende manieren om prijzen aan te duiden. Hieronder staan verschillende soorten situaties opgesomd. Zoek op of denk na over hoe zij de prijzen in hun zaken aanduiden: waar hangen hun prijzen? Op wat wordt het afgebeeld? Laat je antwoord achter in de Padlet hieronder.
Klaar?
Terwijl je de oefening maakte, zal je gemerkt hebben dat er niet één enkele manier is om de prijzen aan te duiden. Beluister het onderstaand filmpje of lees de onthoudkaart om de regels per situatie te ontdekken.
Als handelaar ben je verplicht om een ondubbelzinnige prijsaanduiding te hanteren. Hiervoor schrijft de wet enkele regels voor. In de opdracht hieronder kom je te weten wat deze verplichtingen zijn. Overtredingen worden immers bestraft!
Lees de blog door op het knopje hieronder te klikken. Hier vind je meer informatie over de juiste manier van prijsaanduiding voor goederen en diensten. Wanneer je dit gedaan hebt, beantwoord je de vragen in het Google formulier.
Klaar?
Heb je het Google Formulier kunnen invullen? Fantastisch. Je weet nu aan welke regels de prijsaanduiding moeten voldoen. Dit zowel voor in supermarkten als cafés, kapperszaken, kledingzaken... Naast de prijs heb je nog belangrijke factoren voor consumenten en eentje daarvan is prijspromoties. Ga naar de volgende pagina inspecteur, goed bezig!
